Android için 5 harika Siri alternatifi

iPhone'da Siri varsa Android için fazlası var! İşte Android için 5 harika, bedava Siri alternatifi!

5 bedava Siri alternatifi!

iPhone 4S ve Siri ile tanıştığımızdan bu yana telefonlarımızla daha fazla konuşmaya başladık. Hava durumunu kontrol etmemizi sağlayan, bize randevularımızı hatırlatan, arkadaşımızı arayabilen Siri ile popüler hale gelen ses tanıma teknolojisi, aradan geçen zaman içinde Android'e de çeşitli şekillerde uyarlandı.

Android ile çalışan bir telefonunuz varsa gözünüzün Siri'de kalmasına hiç gerek yok. İşte sizin için 5 harika Siri alternatifi.

Skyvi

Skyvi, ona kelimelerinizi anlatabilmeniz halinde size mesajlarınızı okuyabiliyor, mesaj gönderebiliyor, herhangi bir yeri tarif edebiliyor, müzik çalabiliyor, sosyal medya durumunuzu sesle güncelleyebiliyor ve fazlasını yapabiliyor. Bununla birlikte ses tanıma motoru, kelimelerinizi algılamakta zorluk çekebiliyor.

Iris

Iris, Google'da arama yapabiliyor, hava durumunu gösterebiliyor, konumları bulabiliyor, alarmınızı kurabiliyor ve sosyal medya durumunuzu güncelleyebiliyor. Iris'in ses algılaması harika olsa da işlev sayısı nispeten kısıtlı.

Maluuba, Robin ve Vlingo

Maluuba, Robin ve Vlingo
Maluuba

Maluuba

Windows 8 tasarımına sahip Maluuba, internette arama yapmaktan restoranları bulmaya, navigasyondan sosyal ağ mesajlarınızı güncellemeye hemen hemen her şeyi yapabiliyor. Tam donanımlı bir kişisel yardımcı olarak adlandırabileceğimiz Maluuba'nın tek dezavantajı, onu bir Google hesabıyla eşleştirmek zorunda olmanız. Maluuba'nın ses tanıma başarısı ortalamanın üzerinde, karşınıza çıkardığı sonuçlar ise neredeyse kusursuz.

Robin

Daha çok bir sürüş asistanı görevini üstlenen Robin, ellerinizi kullanmadan konum, yol tarifi almak istediğinizde ve telefonunuza dokunmadan iletişime geçmek için harika bir seçim olabilir. Robin'in ses algılaması zaman zaman teklese de genel olarak iyi olduğunu söyleyebiliriz. Robin'in bir diğer avantajı ise ses işleme hızının, yazımızdaki diğer uygulamalara göre daha yüksek olması.

Maluuba

Vlingo

Hantal bir dijital asistan yerine sadece temel işlevleri içeren bir asistan arıyorsanız, Vlingo size göre olabilir. Ses tanıma becerilerinin ortalama olduğunu deneyimlediğimiz Vlingo, kısıtlı işlevlerine rağmen sorularınıza verdiği doğru cevaplarla işinizi kolaylaştıracak.

Okuyucu Yorumları