Android için her ay güncelleme dönemi!

Güncellemeler konusunda hep eleştirilen Android, bundan böyle her ay güncellenecek!

Android için müthiş hamle!

Samsung, Android telefonlar için aylık güvenlik güncellemelerinin uygulanacağı yeni bir süreç uygulayacaklarını duyurdu. Yaşanan son güvenlik problemleri Samsung'un güvenlik güncellemeleri politikasını yeninden gözden geçirmesine neden oldu.

Şirket yetkilisi Dong Jin Koh, "Stagefright" tehlikesini örnek göstererek 950 milyon Android cihazın savunmasız olduğunu söyledi. Yazılımın sürekli yeni yollarla istismara uğradığını söyleyen Jin Koh, "Bizim cihazlara güvenlik yamaları sunmak için tepki sürecini geliştirmemiz, koruma sağlama açısından önem taşımaktadır" diye konuştu.

Google, Stragefright istismarı açısından büyük bir baskı altına girmiş durumda ve güvenlik konusunun şirket için öncelik taşıdığı fikrini güçlendirmeye çalışıyor. Samsung gibi Google da, yaptığı duyuruyla Android kullanıcılarını koruma altına alabilmek için güvenliğin öncelikli olduğunu ve aylık cihaz güncellemeleri ile bunu sağlayacaklarını bildirdi.

Samsung'dan sonra Google da, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 ve Nexus Player için bugünden itibaren aylık güncelleme periyoduna girecek.

Okuyucu Yorumları