Android için en iyi video oynatıcılar!

Android'li cihazınızda video oynatmak için kullanabileceğiniz, en iyi 4 uygulamayı seçtik!

Android'in 4 video uzmanı!

Android'li cihazınızı belki film izlemek için, belki ara sıra ilginç videolara bakmak için kullanıyorsunuz. Amacınız ne olursa olsun, ihtiyaçlarınıza uygun, kullanımı rahat, hızlı ve esnek bir video yürütücüsü kullanmanız şart.

Google Play'de birçok video oynatma uygulamasına rastlamanız mümkün. Bu, başta iyi bir şey gibi görünse de, seçim yapmanızı zorlaştırabilir. Bu yazımızda arasında seçim yapabileceğiniz video yürütücülerinin sayısını azaltarak, işinizi kolaylaştırmaya çalışacağız.

MX Player

MX Player, yüksek puanıyla dikkat çeken, piyasanın en popüler video oynatıcılarından bir tanesi. En iyi yönü ise ücretsiz sürümünün herhangi bir işlev kısıtlaması getirmemesi (ancak reklamlarla destekleniyor). MX Player'ı önemli yapan iki özelliği, donanımsal hızlandırma ve çoklu çekirdek kod çözme. Cihazınızın bu işlevleri desteklemesi halinde performans artışı sağlamanız kaçınılmaz. Bunun yanında MX Player, neredeyse tüm popüler video ve altyazı biçimlerini tanıyor.

Android için en iyi video oynatıcılar!

VLC For Android

2012'de Android için beta sürümü yayınlanan popüler VLC Media Player, hala beta aşamasında ancak iki sene içinde yol kat etti. VLC For Android, şu an en popüler video ve altyazı biçimlerini destekliyor. Araç, donanım hızlandırmasını da destekliyor, ancak sadece belirli cihazlarda. Bunun yanında VLC For Android, temiz arayüzüyle öne çıkıyor.

DicePlayer ve BSPlayer

DicePlayer ve BSPlayer

DicePlayer

DicePlayer, basit bir görünüme sahip olsa da modern bir video yürütücüsünden bekleyeceğiniz donanımsal hızlandırma, altyazı desteği gibi özelliklere sahip. DicePlayer'ın eşsiz bir özelliği ise videoları küçük bir pencere içinde, uygulamalarınızın üzerinde çalabilmesi. Bu pencereyi istediğiniz yere sürüklemeniz ve yeniden boyutlandırmanız da mümkün oluyor.

Android için en iyi video oynatıcılar!

BSPlayer

BSPlayer da aynı MX Player gibi video yürütmede yüksek performans için donanımsal ve çoklu çekirdek çözümleme sunuyor. Yazılım, neredeyse tüm video, ses ve altyazı türlerini destekliyor.

BSPlayer'ın dikkatimizi çeken özelliği, otomatik altyazı bulma aracı oldu. Videoyu açar açmaz internetten ilgili altyazıları indirmeniz teklif ediliyor. Bu işlev, sürekli altyazılı içerikler izleyenler için çok faydalı olabilir. BSPlayer'ın bir başka yeteneği, sıkıştırılmamış RAR dosyalarındaki videoları, USB sürücülerdeki videoları ve ağ üzerindeki videoları direkt olarak çalabilmesi.

İşlevlerin neredeyse tamamı, ücretsiz sürümde mevcut. Ancak reklamlardan kurtulmak istiyorsanız, 14,22 TL'lik ücretli sürüme ihtiyacınız var. Ücretli sürüm, tam ekranda "deneysel" Chromecast desteği de sunuyor.

Okuyucu Yorumları