Android ile Google'a Oturum Açma Yeniliği!

Google, yeni eklediği bir işlev ile telefonunuzu bir güvenlik anahtarı gibi kullanmanıza izin veriyor!

Android, güvenlik anahtarı oldu

Android 7 ve daha yeni sürümleri kullanan telefonlar, iki adımlı doğrulama (2FA) için artık fiziksel anahtar gibi kullanılabilecekler.

Fiziksel anahtar olarak şu ana dek Google'ın Titan güvenlik anahtarını veya Yubico'nun anahtarlarını kullanabiliyordunuz. Ancak bu anahtarlar, fiziksel bir cihazı hep üzerinizde taşımanızı gerektiriyor. Yeni duyuruyla birlikte Android'li telefonunuzu güvenlik anahtarı olarak kullanabilecek, Windows, Mac ve Chrome OS'ta Google hesaplarınıza giriş yapmak için kullanabileceksiniz.

Android'li cihazınızı güvenlik anahtarı olarak kullanmaya başlamak için telefonunuzu bilgisayar Bluetooth ile bağlamanız gerekiyor. Bunun ardından Google hesabınıza cihazda oturum açıp, bilgisayarda Google güvenlik ayarlarını açmalısınız. Burada güvenlik anahtarı ekleme seçeneğini kullanıp, cihazların arasından telefonunuzu seçin.

Pixel 3 sahipleri, güvenlik anahtarını etkinleştirmek için ses kısma düğmesini kullanabiliyor. Pixel 3, güvenlik anahtarını cihazın Titan M yongasında sakladığından bu hale geliyor. Diğer cihazlarda ise oturum açıp, bir düğmeye dokunmanız gerekiyor. Hizmet şu an sadece Android'li telefonlarda kullanılabiliyor ve sadece Gmail, G Suite ve Google Cloud gibi hizmetlere oturum açmak için kullanılabiliyor.

Hizmet, fiziksel güvenlik anahtarıyla aynı protokolleri kullandığını için diğer firmalar yakında bu işlevi desteklemeye başlayabilir. Bu sayede Google dışındaki hizmetlere de dokunarak oturum açmanız mümkün hale gelebilir.

Okuyucu Yorumları