Android'in çirkin yüzü giderek çirkinleşiyor!

Android pazara hükmediyor ama işin bir de, kimsenin ciddiye almadığı "çirkin bir yüzü" var!

Android'in çirkin yüzü!

Geçtiğimiz günlerde Android'le ilgili yeni raporlar ortaya çıktı. Rakip işletim sistemlerinin tüm yenilenmelerine, daha sade ve kolay olmayı amaçlamalarına ve daha güvenilir olmak için uygulama konusunda seçici davranmalarına karşın Android hala zirvede ve açık ara önde. Anlaşılan Google'ın Android Play Store'da savaş içinde olduğu zararlı ve reklam içeren uygulamalar kullanıcıları korkutup kaçırmıyor. Fakat yine de dikkatli olmak lazım. Zira rakamlar oldukça çarpıcı...

Geçtiğimiz günlerde HP'nin son Cyber Risk raporu sonuçlarına göre Google'ın uygulama mağazasında cirit atan zararlı uygulamalara karşı savaşı son sürat sürüyor. IT devi, veritabanında bulunduğu bilinen 2 milyonu aşkın zararlı ve reklam içeren örnek uygulamadan 500 bin adedini örnek alarak problemi çözmeye çalışıyor. HP'nin ortaya çıkarttığı raporda içeriğinde trojan bulunan uygulamalar global pazarda 1.1 milyon ila 11 milyon kez kullanıcılar tarafından indirilmiş. Bu sanıyoruz ki durumun vahametini gözler önüne seriyordur.

Dev güvenlik şirketlerinin yaptığı araştırmalara göre ise HP'nin raporundan daha da vahim sonuçlar çıkabiliyor. Örneğin Kaspersky'nin raporuna göre market üzerinde 10 milyon civarında şüpheli uygulama bulunuyor. Elbette Kaspersky, ESET, DrWeb, Symantec, Trend Micro, BitDefender, McAfee ve AVG gibi güvenlik şirketlerinin güvenlik yazılımlarını kullanarak korunmak mümkün. Diğer yandan Google da çalışmalarına devam ediyor.

Okuyucu Yorumları