Android'in tarayıcısı, iOS'u %52'yle solladı

Android 2.3, iOS 4.3'ten tam %52 oranında daha hızlı çıktı. Peki ama bu fark hangi konuda yaşandı?

Android-iOS farkı: %52!

Android ve iOS rekabeti, şimdi de iki platformun tarayıcıları arasında devam ediyor. Web optimizasyon şirketi Blaze bir araştırmaya göre, Android'in Chrome tarayıcısı, iPhone'un Safari'sinden %52 daha hızlı çıktı.

Araştırmalarında Android 2.3 yüklü Google Nexus S ile iOS 4.3 yüklü iPhone 4'ü karşılaştıran Blaze, araştırmasının sonucunda Android tarayıcının web siteleri iOS'taki Safari'den %52 daha hızlı yüklediği sonucuna vardı.

Tam 1.000 adet test sitesi kullanan Blaze, iOS üzerindeki Safari'nin bu sitelerin sadece %16'lık kısmını Android tarayıcıdan daha hızlı açabildiğini açıkladı. Kalan %84'lük kısımda ise Android tarayıcı öndeydi.

Bu testi, güçlü bir kablosuz ağda gerçekleştiren Blaze, Android tarayıcının web sitelerini ortalama 2,1 saniyede, iPhone'un ise ortalama 3,25 saniyede yüklediğini ortaya çıkardı. Aradaki bu farkın en çok azaldığı durumlar ise, testin mobil optimizasyonlu sitelerde yapıldığı zamandı. Buna rağmen, Android'in tarayıcısının, iOS'un Safari'sinden yine %3 hızlı olduğu kaydedildi.

İlginç olan bir nokta da, ne iOS 4.3'te, ne de Android 2.3'te yapılan Javascript motoru geliştirmeleri hiçbir işe yaramadı. Araştırmacılar da bu konuda şaşkınlığa uğradığını ve daha güçlü bir Javascript motorunun iki platformun performansını eşitleyeceğini düşünmüş olduklarını söylediler.

Okuyucu Yorumları