Android'iniz dışarıya bilgi sızdırıyor mu?

Android'li cihazınız, arka planda hangi bağlantıları kuruyor? Öğrenmenin yolu bu uygulamadan geçiyor

Android sizi sızdırıyor mu?

Android'li telefonunuzun arka planda, internet üzerinden nerelere bağlandığını hiç merak ettiniz mi? Cihazınızın yabancı sunuculara söyledikleri sizi şaşırtabilir ve hatta şoka uğratabilir.

Bu yazımızda size tanıtmak istediğimiz viaProtect, Android'inizin nereye bağlandığını size göstererek endişelerinizi azaltmayı amaçlıyor. Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza çıkan Risk Report, cihazınızın genel olarak hangi risk seviyesinde bulunduğunu söylüyor. Learn More'a dokunduğunuzda, hangi faktörlerin riske yol açtığını detaylı olarak görebiliyorsunuz.

Organization düğmesine dokunduğunuzda ise Android'li cihazınızın en çok bağlandığı 10 kurumu listeliyorsunuz. Bunun yanında viaProtect web sitesinden hangi uygulamaların ne yaptığını ayrı ayrı görüntülemeniz, çok spesifik bilgiler elde etmeniz de mümkün.

Uygulama, cebinizin kurduğu bağlantıları ülkelere göre de listeleyebiliyor. Ancak bunu yaparken örneğin Google'ın ABD'nin yanında, örneğin Çin'in kapsamına girebildiğini söyleyelim. Çin'de olması gereken bu IP'ler, aslında Google tarafından Kaliforniya'da işletilen sunucular. Yani uygulamanın bu alanda bazı geliştirmeler yapması gerekli görünüyor.

Google Play bağlantısı: viaProtect

Okuyucu Yorumları