Android, iOS'a fark attı!

Hayır, kullanma oranlarından ya da hızdan bahsetmiyoruz... İşte Android'in üstün olduğu o alan!

Android, iOS'a fark attı!

Hüseyin Cem Köylü

Crittercism'den gelen verilerde iOS uygulamalarının Android'lere göre daha sık çöktüğü görülüyor. 1-14 Aralık 2011 tarihleri arasındaki uygulama çökme verilerini inceleyen firma, Apple uygulamalarının Android'deki eşdeğerlerine nazaran daha çok çöktüğünü gördü.

Rakamlar çok küçük fakat fark büyük. iOS cihazlarda uygulamaların yüzde 0.51'i çökerken, Android cihazlarda bu ordan yüzde 0.15.

Forbes'da yapılan bir röportajda, Crittercism'in CEO'su Andrew Levy, uygulamaların çökme/hata verme nedenlerini sıraladı: En büyük neden, hem uygulamaların hem de işletim sistemlerinin yükseltme sıklığı. Örnek vermek gerekirse, şirket, şu anda 23 tane iOS versiyonunun (iOS 3.1.3'ten iOS 5.0.1'e) ve 33 tane Android versiyonun kullanımda olduğunu söylüyor.

Ve diğer nedenler... Haberimizin ikinci sayfasında...

iOS uygulamaları neden daha çok çöküyor?

iOS uygulamaları neden daha çok çöküyor?

Diğer nedenler ise internete bağlanan uygulamaların 3G-WiFi değişimi sırasında çökmesi ya da GPS, kamera gibi çok donanımla koordine çalışan uygulamaların daha çok çökme potansiyeli olması.

iOS'un daha kötü performans sergilemesinin sebebi iOS 5 olabilir. Çünkü, Android 4.0 henüz çok yaygın kullanılmıyor ve çoğu Android kullanıcısı daha stabil olan eski sürümleri kullanıyorlar. Ama tabii ki bu sadece bir tesadüf değil. Android daha iyi performans veriyor, çünkü Google, geliştiricilerin daha çabuk yama ve yükseltme yayınlamasına izin veriyor. Ve ayrıca Android, uygulamalar için iOS'un sahip olmadığı pratik bir oto-güncelleme özelliğine sahip.

Okuyucu Yorumları