Android - iOS savaşında işler terse döndü!

Android ve iOS arasındaki büyük mücadelede işler bir kez daha tersine döndü!

Android, bu kez iOS'u üzdü!

Yayınlanan yeni bir rapor, Android'in Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa akıllı telefon pazarında Apple'ın diliminden pay kaptığını ortaya koyuyor.

Kantar Worldpanel ComTech, Ağustos ve Ekim ayları arasında ABD'de iPhone pazar payının 2014 yılının aynı dönemine kıyasla 8.3 puanlık bir düşüş göstererek yüzde 33.6'ya gerilediğini bildirdi. Bu arada Google'ın Android işletim sistemine sahip telefonlar ABD'de bir önceki yıla oranla 9.5 puanlık sıçrama yaparak yüzde 62.8 oranına ulaştı.

iPhone pazar payı Fransa'da yüzde 2.2, İtalya'da yüzde 1.7 ve Avrupa'nın ilk beş ülkesinde (Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere) toplamda yüzde 0.6 oranında bir düşüş yaşamış durumda.

Kantar, Android'in ABD'deki yükselişine ek olarak dünyanın birçok anahtar bölgesinde pazar payını arttırmayı başardığını bildiriyor. Avrupa'da Google'ın mobil işletim sistemi Ekim 2014 yılında başlayan düşüş sonrasında ilk beş ülkede büyümeyle döndü. Android'in akıllı telefon pazar payı İtalya'da yüzde 6, Fransa'da ise yüzde 2.9 oranında artış sağlamış durumda.

Okuyucu Yorumları