Android Jelly Bean bir numarada rahat!

Piyasada pek çok farklı Android cep var. Peki bu ceplerde en çok hangi Android sürümü kullanılıyor?

Jelly Bean gaza bastı!

Diğer işletim sistemlerine göre Android, çok daha fazla güncelleniyor ve her yeni güncellemede, ufak da olsa birçok yenilik getirmeyi başarıyor. Yıllar içerisinde birçok güncelleme üreten Android ekibi, günümüzde hangi sürümün, ne kadar kullanıldığını da yakından takip ediyorlar.

Yıl içerisinde defalarca yapılan araştırma rakamlarının en sonuncusuna göreyse, Jelly Bean hali hazırda kullanımda olan Android destekli cihazların yüzde ellisine yakınında bulunan işletim sistemi olma rolünü üstlenmeyi başarmış durumda. Neredeyse yüzde elli diyoruz zira hesaplanan kullanım oranı yüzde 48.6 ve Android 4.1, yüzde 36.5 oranıyla, bugünün en çok kullanılan Android sürümü olarak kaşımıza çıkıyor. Jelly Bean pastasının geri kalan kısmını ise Android 4.2 ve şimdilik çok az cihazda bulunan 4.3 oluşturuyor.

Diğer taraftan, bir dönemin yıldızı konumundaki Android 4.0 Ice Cream Sandwich'in kullanım oranı yüzde 20.6'ya gerilerken, Gingerbread'in, yani Android 2.3'ün oranı halen yüzde 28.5 dolaylarında.

Android 4.4 KitKat ile Jelly Bean devri sona erecek. İşte o zaman, Jelly Bean'in bayrağı ne kadar sürede KitKat'a devredeceğini büyük bir merakla bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları