Android kullananlara yeni şok

Eğer siz de bir Android kullanıcısıysanız, bu haber canınızı çok sıkabilir...

Android kullananlara yeni şok

Güvenlik firması Lookout, yeni bir Android zararlısının, tespit edilip engellenmeden önce milyonlarca cihaza bulaştığını açıkladı. Dört farklı geliştirici hesabından 32 uygulamaya iliştirilmiş olarak Google Play mağazasına giren "BadNews" isimli zararlının tam olarak kaç cihazı etkilediği bilinmiyor: Google uygulama indirilme istatistiklerini sadece çok büyük değer aralıkları kullanarak açıkladığından dolayı iki ila dokuz milyon arası (büyük ihtimalle ikisinin ortası) bir indirme sayısından bahsediliyor.

İlk bakışta uygulama geliştiriciler için hazırlanmış bir reklam çatısına benzeyen BadNews, bir kez Android cihazlara bulaştıktan sonra kullanıcıyı, telefonu ele geçiren ve sessizce ücretli SMS hizmetlerine üye yapan AlphaSMS benzeri başka tehlikeli yazılımlar indirmeye teşvik eden sahte uyarılar veriyor. BadNews ayrıca telefon numarasını ve IMEI numarasını kaynağına bildiriyor.

Bouncer gibi sürekli olarak mağazayı tarayarak kötü amaçlı yazılımları tespit eden yazılımlar kullanan Google, Lookout'tan gelen uyarı üzerine söz konusu 32 uygulamayı Google Play mağazasından kaldırdı.

Okuyucu Yorumları