Android kullanıcıları, DİKKAT!

Yıllarca PC kullanıcılarının canını yakan tehlike, şimdi de Android'li cihazların başına bela oldu!

Andoid kullanıcıları, DİKKAT!

Akıllı telefon ve tabletlere yönelik tehditlerin sayısı her geçen gün artıyor. Antivirüs geliştiricisi Symantec tarafından tespit edilen ve Android.Fakedefender adı verilen kötü niyetli yazılım Android kullanıcılarını üzmekle kalmayıp, cüzdanlarını da hafifletecek türden.

Bu konuda Symantec tarafından yapılan açıklama yıllardır Windows kullanıcıların karşılaştığı sahte virüs uyarıları ve sahte antivirüs çözümlerinin artık Android cihazlarda da görüldüğünü ortaya koyuyor.

Sızdığı Android işletim sistemli cihazda sanki bir antivirüs yazılımı yüklüymüş gibi uyarı mesajları çıkaran Android.Fakedefender, telefonu ücretli bir güvenlik yazılımı yüklenene kadar kadar bloke ediyor. Yüklenen sözümona güvenlik yazılımı da Android işletim sisteminin kimi ayarlarını değiştirme ve başka yazılımların çalışmasını engelleme gibi düzeltmek için çoğu zaman fabrika ayarlarına dönmeyi gerektiren bazı fonksiyonlara sahip.

Ransomware yani fidye yazılımı adı verilen bu tür tehditlere karşı savunmanın en kolay yolunu ise, cihazınızda bir antivirüs yazılımı yüklü değilken, alacağınız virüs uyarısı mesajlarına kanmamak ve sadece güvenli kaynaklardan indirdiğiniz yazılımları kurmaktan geçiyor.

Okuyucu Yorumları