Android Kullanıcıları Tasarrufa Dikkat Ediyor

Yeni bir rapora göre Android kullanıcıları daha fazla uygulama indiriyor ancak bu tür uygulamalardan uzak duruyor!

Android kullanıcıları daha tutumlu!

Android cihazların uygulama dağıtım hizmeti Google Play para üretmek konusunda Apple'ın App Store'undan oldukça farklı. Piyasa araştırma şirketi Sensor Tower Perşembe günü yayınladığı raporda, ABD'li Android kullanıcılarının Google Play üzerinde harcadıkları paranın, App Store'da iPhone kullanıcılarının harcadığından %33 daha az olduğunu bildirdi. Bununla beraber, Android kullanıcıları cihaz başına 42 uygulama indirirken, App Store kullanıcıları cihaz başına 33 uygulama indirdi.

Görünüşe bakılırsa Android kullanıcıları genel olarak daha tutumlu. Sensor Tower araştırmacısı Ruika Lin, Android cihazların daha hesaplı olduğunu, bunun da Android kullanıcıların daha maliyet odaklı olduğunu söyledi.

Android kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunu da oyuncular oluşturuyor. Oyun kategorisinde yapılan harcamalar, toplam gelirlerin %90'nını oluşturuyor. Ayrıca rapora göre Android kullanıcıları iPhone sahiplerine göre oyunlar üzerinde iki kat daha fazla harcama yapıyor. Geçen yıl Android ve iPhone kullanıcıları telefon başına ortalama 27$'lık oyun satın aldı.

Google Play Store'da bulunan diğer kategoriler açık ara farkla geride kaldı. Telefon başına ortalama harcama 0.50$'ı geçmezken, ortalama indirme sayısı da parmakla sayılır derecede az. Araştırma sonuçları 135 milyon ABD'li aktif Android kullanıcısından geliyor.

Bu sonuçlara rağmen Lin, Android kullanıcılarının bu yıl daha fazla harcama yapacağına inanıyor. Ona göre piyasa geliştikçe insanlar daha az ama ücretli uygulamalar indirmeye başlayacaklar.

Google ise konu hakkında bir yorum yapmadı.

Okuyucu Yorumları