Android L'nin adı, tatlı adı olmayacak mı?

Uzun zamandır hakkında ses seda çıkmayan Android L, herkesi şaşırtan bu haberle ortaya çıktı!

"Aslan gibi" bir Android!

Android'in bilinen en son sürümü, henüz cihazlara dağıtılmayan Android L'nin adının ne olacağı bir süredir konuşuluyor. Yeni bir sızıntı ise yine çikolatalı bir ismin, yani Android Lion'ın bizi beklediiğini ileri sürüyor.

Android'in en yeni sürümünün Lollipop veya Lemon Meringue Pie olacağını söyleyen sızıntılara rastlamıştık. Yeni ortaya çıkan "Android Lion" adı size tatlılarla ilgisiz gibi görünebilir, ancak Lion Bar popüler bir gofret ve üstelik Android 4.4'e adını veren KitKat'ları da üreten Nestle tarafından üretilmekte. Elbette "Lion" adıyla Google, Apple'ın kedi isimlerinden oluşan işletim sistemlerine de eğlenceli bir gönderme yapmak istiyor olabilir.

Yine de sızıntının kaynağı pek tanınmadığından, bu bilgilere dikkatle yaklaşmakta fayda var.

Bu arada Android Lion ile gelecek olan bir sonraki Nexus hakkında da iddialar var. Twitter kullanıcısı @emtlekas'in GFXBench hız testinden elde ettiği bilgilere göre yeni Nexus telefon, 5.2 inç 2560x1440 piksel çözünürlüklü ekrana, 2.7GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 işlemciye, 3GB RAM'e, 32GB dahili depolamaya ve 12 megapiksel kameraya sahip olacak.

Sızıntıya göre yeni telefon yine Nexus 5 adıyla ortaya çıkacak ancak Nexus 5 (2014) biçiminde eskisinden ayırt edilecek.

Okuyucu Yorumları