Android'li cebinize yeni butonlar ekleyin!

Eğer telefonunuzda daha fazla fiziksel tuş olsun istiyorsanız, bu minik çözüm çok hoşunuza gidecek!

Android'li cebe yeni tuşlar!

Pek çok Android işletim sistemli cep telefonu artık fiziksel "home" butonunu kullanmıyor. Cep telefonları üzerindeki son tuşu da işletim sistemi içine "sanallaştırarak" yerleştiren üreticiler, kullanım alışkanlıklarını ısrarla değiştirme, yenileme çabasındalar. Fakat siz buna ısrarla karşı koymaya çalışanlardansanız ve Android'li cihazınızda iPhone ve iPad'de olduğu gibi bir "home" butonu olsun istiyorsanız bunun için yapabileceğiniz bir şey var.

Dimble adındaki firma Dimble.IO adını verdiği minik yapışkan butonlarla Android'li cihazında ek buton sahibi olmak isteyenlerin ihtiyacına cevap veriyor. Dört adet plastik tuştan oluşan bu minik etiket bandını Android'li cihazınızın yüzeyine yapıştırıyor ve ardından uygulama yoluyla her tuşa istediğiniz bir görevi atayabiliyorsunuz. Örneğin bir butona bastığınızda flaş yanıyor, diğer bir butonla kamerayı açıyor veya Android'in ana ekranına dönüyorsunuz.

NFC altyapısını kullanan bu yapışkan butonlar ekstradan pil ömrünüzü tüketmiyor. Cep telefonunuzda NFC desteği varsa kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Diğer yandan birden fazla etiket alarak dörtlü, sekizli veya daha fazla sayıda tuşa sahip olmanız da mümkün.

Okuyucu Yorumları