Android'li etkin cihaz sayısı 1 milyara yakın

Google CEO'sunun açıkladığı en son Android rakamları, son duyduğumuz rakamlardan oldukça farklı!

Android dünyayı ele geçiriyor

Google CEO'su Larry Page, etkinleştirilen Android'li cihaz sayısının 750 milyona ulaştığını açıkladı. Geçen sene, Eylül 2012'de açıklanan rakam ise 500 milyon idi.

Page'in açıkladığı rakamlar Android'in her geçen gün etrafımızı daha da sıkı bir biçimde sardığını gösteriyor. Benedict Evans'ın oluşturduğu yukarıda gördüğünüz grafik de bu istilanın boyutlarını gözler önüne seriyor.

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android, araştırma şirketi Gartner'ın son rakamlarına göre son zamanlarda satılan cihazların 70'inde bulunuyor. Bununla birlikte "etkinleştirme" rakamlarının Çin gibi bazı ülkeleri içermediğini, dolayısıyla çok net bir istatistik sunmadığını akılda bulundurmak gerekiyor.

Evans'a göre 750 milyonluk aktivasyon sayısı, Çin hariç etkin tabanın 675 milyon civarlarında olduğunu gösteriyor. Karşılaştırma açısından etkin iOS cihazı sayısının ise yaklaşık 400 milyon olduğunu söyleyelim. Analistlerin tahminlerine göre Android'in 1 milyar etkin cihaz sayısına ulaşması, Ağustos 2013'ün ortalarına denk gelecek.