Android'li netbook'lar mı geliyor?

Google Android, cep telefonlarından sonra şimdi de netbook'larda boy göstermeye hazırlanıyor...

Android'li dizüstü geliyor

Google'ın çiçeği burnunda işletim sistemi Android, yayınlandığı günden bu yana popülaritesini arttırmaya hızla devam ediyor. Android'i kullanan cep telefonu üreticilerinin sayısı günden güne artarken, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan HTC de, Android'in Windows Mobile'lı HTC cihazlarının satışını olumsuz yönde etkilediğini kamuoyuna duyurmuştu.

Sprint, Motorola, Samsung ve daha birçok önde gelen cep telefonu üreticisi Android'e göz kırparken, bazı yeni netbook modellerinin de Google'ın Android işletim sistemiyle beraber kullanıcılara sunulacağı ihtimali de bugünlerde sıkça dile getiriliyor.

Bunun yanında Chrome'un 2009 yılı içinde tarayıcı pazarının %10'lık bir kesimini ele geçireceğine inanan Google, kafaları da haliyle biraz karıştırıyor; zira Net Applications'ın yayınladığı son rapora göre Chrome, web tarayıcı pazarının sadece %1'ini elinde bulunduruyor. Ancak her ne kadar Chrome, şu an için %1 oranının pek üzerine çıkamayacak gibi görünse de, önümüzdeki yıl Android işletim sistemiyle beraber Chrome'lu netbook'ların pazara sürülecek olması, Chrome'un kullanıcı sayısını ciddi oranda arttırabilir.

Okuyucu Yorumları