Android'li sesli yardımcı Ubi satışta

Bugüne dek Android'li pek çok cihaz gördük ama bu hepsinden daha ilginç...

Prize takılan Android!

Kanadalı bir şirket, Android'li ses tanıma cihazı Ubi için ön sipariş almaya başladı. Ubi, elektrik prizi üzerinde çalışan bir cihaz ve sesli sorularınızı yanıtlayabiliyor.

Kickstarter sayesinde aradığı kaynakları bulan, Unified Computer tarafından üretilen Ubi, 4.5 metreye kadar uzaklıktan sesinizi duyabiliyor. Normal şartlarda 3 watt enerji harcayan cihazın elektrik tüketimi, Wi-Fi ve tüm LED'leri açık olduğunda 10 watt'a yükseliyor. UC, cihazın ellerinizi kullanmadan e-postalarınıza, yemek tariflerine ve arkadaşlarınıza ulaşmanıza izin verdiğini iddia ediyor.

Bir tür "ev otomasyonu asistanı" olarak tanıtılan cihaz, sıcaklık, nem, ortam ışığı ve hava basıncı sensörlerine sahip. Cihaz görme sorunları yaşayanlar için bir ev asistanı görevini de üstlenebiliyor. Şirket, geliştiriciler için bir SDK yayınlayacağını da söylüyor.

Üzerinde bir hoparlör, USB portları, Bluetooth bulunan Ubi, internette sesli arama yapmanın dışında sesli not defteri, alarm saati, intercom, bebek monitörü, ses izleme cihazı ve birden fazla Ubi ile ses sistemi oluşturulabiliyor. Cihazın fiyatı ise 219 dolar.

Okuyucu Yorumları