Android lider, Symbian yere çakılıyor!

Android uçadursun, Nokia'nın Symbian'ı neredeyse yere çakılmak üzere... İşte son durum...

Symbian yere çakılıyor!

Akıllı telefon piyasasında birçok işletim sistemi var ve bu işletim sistemlerinin arasında da büyük bir rekabet bulunuyor. Bu rekabetten galip çıkan ise 2011'in ilk çeyreğinde Android oldu.

Pazar araştırma şirketi Gartner, 2011'in ilk çeyreğinde satılan akıllı telefonlara yönelik yaptığı araştırmada, bu süreç içerisinde 100 milyondan fazla akıllı telefonun satıldığını belirtti. Araştırma sonucunda Android işletim sistemli akıllı telefonların 36,2 milyon satarak pazarın %36'sını kapladığı, Nokia'nın Symbian işletim sistemli telefonlarının da 27,6 milyon satarak pazarın %27,4'ünü kapladığı ortaya çıktı. Apple'ın iOS işletim sistemli iPhone'ları 3. sırayı alarak pazarın %16,8'ini, RIM'in Blackberry'si ise 4. sırayı alarak pazarın %12,9'unu temsil etti.

Geçen yıla oranla kimin yükselik kimin düştüğünü ve tablonun tamamını haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...

Windows Phone 7, pazarda büyük düşüş yaşadı

Windows Phone 7, pazarda büyük düşüş yaşadı
Gartner'ın araştırmasında ortaya çıkan rakamlar böyle...

Microsoft ise tüm bu işletim sistemlerinin arkasında kaldı. Zira Gartner şirketinin yapmış olduğu araştırmaya göre Windows Phone 7'li akıllı telefonlar 2011'in ilk çeyreğinde sadece 3,6 milyon satıp pazar payında %3,6'lık bir dilime sahip oldu.

Bu çıkan sonuçları geçen yılın ilk çeyreğiyle karşılaştıran Gartner, Android'in çok büyük bir çıkış yakaladığını, Symbian'ın ise hafife alınamayacak bir düşüş yaşadığını gördü. iOS ise satışları ikiye katlamış durumda. Ancak Android'in akıl almaz yükselişi, bu artışın pazar payına çok küçük bir artış sağlamasına neden oluyor.

Windows Phone 7'nin 2010'un ilk çeyreğinde 2011'in ilk çeyreğinden neredeyse iki kat fazla pazar payı bulunuyordu.

Nokia ile Microsoft'un imzaladığı anlaşmadan doğan ortaklık sonucunda Nokia'nın Windows Phone 7'nin kaderini iyileştirip, Microsoft'un pazar payını daha yükseklere çıkarıp çıkaramayacağı ise ileride göreceğimiz bir durum.

Okuyucu Yorumları