Android Lollipop'ta kullanıcı hesapları!

Android Lollipop'taki kullanıcı hesapları işlevini kullanarak cihazınızı başkalarıyla paylaşın!

Android cihazınızı paylaşın!

Android Lollipop'un en güzel özelliklerinden biri de, birden fazla kullanıcı hesabının tanımlanabilmesidir. Özellikle aile üyeleri arasında ortak kullanılan tabletler için bu fonksiyon oldukça kullanışlıdır. Ebeveynler ve çocuklar bu sayede mobil cihazları kendi zevklerine göre özelleştirebilirler.

Kullanıcı hesap profillerine erişmek için öncelikle ekranın üst kısmına dokunup aşağı doğru kaydırarak bildirim ekranını açın ve kullanıcı simgesine dokunun. Bu sayede kullanıcı profillerinin yer aldığı bölümü açmış olacaksınız.

Guest (Misafir) profili, cihazınızı denemek isteyen kullanıcılar için kısıtlı özellikler sunan yararlı bir hesaptır. Bunu seçerseniz cihazı kullanan şahıs sizin kişisel bilgilerinize erişmeden kullanım sağlayabilir.

Düzenli kullanım için yeni bir kullanıcı hesabı eklemek isterseniz "Add user" yani kullanıcı ekle seçeneği ile profil oluşturabilirsiniz. Bu aşamada yeni bir Google Play hesabı tanımlama gibi ek adımlarla karşılaşabilirsiniz.

Hesapları ve uygulamaları sadece "Owner" (Sahip) kullanıcı hesabı kaldırabilir. Bu nedenle bu hesabın son derece önemli olduğunu unutmayın. Oluşturduğunuz kullanıcı hesaplarını simek veya düzenlemek için Settings > Users (Ayarlar > Kullanıcılar) kısayolunu izleyerek ilgili bölümü ekrana getirebilirsiniz.