Android M hakkında ne biliyoruz?

Birkaç gün sonra tanıtılması beklenen yeni Android sürümü Android M hakkında bilinenler...

Android M: Ne biliyoruz?

Google I/O etkinliğine çok fazla bir şey kalmadı. Etkinlik 28 - 29 Mayıs tarihlerinde San Francisco'da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl Android L'yi tanıtan Google'ın bu yıl bu etkinlikte bir sonraki büyük güncelleme olması beklenen ve kod adı "M" olan yeni Android sürümünü duyurması bekleniyor.

Google'ın Android için her yıl yeni bir sürüm tanıtması artık alışılmış bir durum. Geçtiğimiz yıl da buna Android L, yani 5.0'la katkıda bulunan Google'ın bu yıl Android "M" kod adlı 6.x sürümünü tanıtacağı bir süredir konuşuluyor. Hatta Google, geçtiğimiz günlerde yaptığı ufak bir hatayla bu iddiayı adeta doğruladı.

Android M kod adlı yeni güncellemenin özellikle Android at Work servislerine katkıda bulunması bekleniyor. Ofis uygulamaları ve iş yaşamı için yeni yönetim fonksiyonları getireceği söylenen Android M'le ilgili daha fazla bilgi henüz ortaya çıkmış değil. Ancak asıl büyük iddia, M harfinin ne anlama geldiği konusunda ortaya atılmış durumda. Genel kanı, M harfinin Marshmallow'u (Lokuma benzeyen bir şekerleme türü) temsil ettiği yönünde. Tüm Android sürümlerinin bir tatlı adıyla anıldığını düşünürsek, bu ismin çok da ihtimal dışı olmadığını kabul etmemiz gerek...

Okuyucu Yorumları