Android Market'e neler oluyor?

ÖZEL HABER: Sorun mu; Google'ın Türkiye'ye özel yeni uygulaması mı? İşte yeni Google vukuatımız!

Android Market'e neler oluyor

Son birkaç gündür Android Market'te ciddi bir sorun yaşanıyor. Aslında bunun sorun mu, yoksa bir uygulama mı olduğunu kimse kesin olarak bilemiyor; Google konu hakkında bir açıklama yapmış değil.

Eğer Android Market'i sıklıkla kullanıyorsanız, birkaç gündür Angry Birds ve iBasket gibi popüler ücretsiz oyunların, MailDroid gibi popüler uygulamaların Market'te görünmediğini ve indirilemediğini fark etmiş olabilirsiniz. Tüm bu uygulamalar, birkaç gün öncesine kadar Market'ten rahatlıkla indirilebiliyordu ancak şu an, Market'ten bu uygulamalara ulaşmak mümkün değil.

Google'ın Android Market'ten uygulama satın alabilen ülkelerin sayısını artırmasından sonra ortaya çıkan bu durum, ne yazık ki Android Market'i, Türkiye için bir "uygulama çöplüğü" haline getiriyor. Zaten Market'ten uygulama satın alamıyoruz, bir de popüler ücretsiz uygulamalar çıkartılınca, Android Market'in pek anlamı kalmıyor.

Eğer bu bir sorunsa, Google'ın açıklama yapıp bu sorunu gidermesini bekliyoruz. Yok eğer yeni bir Google uygulamasıysa, o zaman Google'ın, Android Market'in AppStore'u geçmesini beklememsinde yarar var. En azından Türkiye ve bu durumu yaşayan diğer ülkeler için...

Bu haberin hazırlanmasındaki katkılarından dolayı üyemiz Ömer Faruk Doğan'a teşekkür ederiz...

Okuyucu Yorumları