Android M'e çoklu pencere desteği gelebilir!

Google, Samsung'un 3 yıldır sunduğu bu özelliği Android M ile birlikte sunmaya hazırlanıyor!

Android M'de bu da olacak!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Google I/O etkinliği ile tüm dünyaya tanıtılan yeni nesil mobil işletim sistemi Android M için yeni duyumlar gelmeye devam ediyor. Buradaki haberimizde, Google'ın bahsetmediği bazı yenilikleri sizlere tanıtmıştık. Şimdiyse, bir gizli kalan bir diğer yenilik ortaya çıktı. Son iddialara göre Google, bu yılın sonlarına doğru Android M'e, çoklu pencere (multi window) desteğini ekleyebilir.

Android M için şu ana kadar açıklanan yeni fonksiyonlar arasında parmak izi tarama desteği, gelişmiş ses kontrolü, pil tasarrufu sağlayan "doze" modu ve iOS tarzı uygulama izinlerini yönetebilme sistemi gibi son derece yenilikçi özellikler yer alıyor. Ancak tüm bunlara rağmen Google, Android M için henüz herhangi bir çoklu pencere özelliğinden bahsetmedi.

Koreli teknoloji devi Samsung benzer bir özelliği 2012 yılından bu yana, Galaxy Note 2 ile başlayarak kullanıma sunmuştu. Pek çok üretici de Samsung'u takip ederek aynı özelliği desteklemeye başlamıştı. Google'ın da bu tür bir uygulama üzerinde çalıştığı söylentileri hiçbir zaman netliğe kavuşmamıştı ancak geçtiğimiz günlerde Reddit isimli internet platformuna kayıtlı bir üye yapmış olduğu denemeyle çoklu pencere söylentilerinin yeniden gündeme oturmasına neden oldu.

DoesntPostAThing isimli Reddit kullanıcısı, özel ROM dosyaları kullanarak oldukça karmaşık bir dizi işlemden sonra Android M "Developer Preview" üzerinde çoklu pencere desteğini aktifleştirmeyi başardı. Bu aşamadan sonra akıllardaki tek soru Google'ın bu fonksiyonu ne zaman duyuracağı.

İşletim sisteminin geliştirici ön izleme sürümü (Developer Preview) şu an için sadece Nexus 5, 6, 9 ve Nexus Player ile denenebiliyor. Google, çoklu pencere desteğini, yayınlamayı planladığı ikinci geliştirici ön izleme versiyonunda (Developer Preview 2) duyurabileceği gibi, müjdeyi Android M'nin final sürümüne de saklayabilir.

Okuyucu Yorumları