Android mi, iOS mu?

Android - iOS yarışına bir de bu taraftan bakın... Ama baştan söyleyelim, kafanız fena karışacak!

Android mi, iOS mu?

Akıllı telefonlar söz konusu olduğu zaman, telefon ile iletişimden daha çok söz konusu olan birçok farklı nokta var. Bunardan en önemlilerinden biri ise şüphesiz internet üzerinden video izlemek.

Konu hakkında çalışan video izleme analiz firması Ooyala'ya göreyse günümüzde rekabet içerisinde bulunan iki dev olan iOS ve Andoroid işletim sistemi arasındaki esas farkı, video izleme oranları belirliyor. Firmanın 2012 yılını baz alarak açıkladığı rakamlara göre, iOS işletim sistemi kullanan kullanıcılar, Android işletim sistemine kıyasla yüzde 67 oranında ağır basıyor. Kabaca internette izlenen videoların üçte ikisi iOS işletim sistemi sahipleri tarafından izleniyor.

Unutmamak gerekir ki Ooyala, sadece firmalardan gelen talep sonucunda bu ve buna benzer ölçümlerde bulunuyor. Nitekim bu araştırmanın sonucu, IDC'nin "Wolrdwide Quarterly Mobile Phone Tracker" rakamları göz önüne alındığında büyük tutarsızlık gösteriyor. Zira konu IDC olduğu zaman iOS sadece yüzde 19'luk pazar payına sahipken, Android yüzde 68 gibi büyük bir payı kontrolü altında tutuyor.

Okuyucu Yorumları