Android N bizi bu dertten kurtaracak!

Android'de çok sık karşımıza çıkan bu can sıkıcı ekran, Android N ile birlikte hayatımızdan çıkıyor!

Android N'de bu ekran yok!

Google, mobil işletim sisteminin yeni sürümünü geçtiğimiz günlerde Android N geçici adıyla tanıttı. "N" harfinin hangi tatlının baş harfi olacağını henüz bilmiyoruz, ancak işletim sisteminin yeniliklerinin çoğunu öğrendik.

Ekranı ikiye bölebilme, yeni uyarı işlevleri, Android N'nin önemli yenilikleri arasında. Ancak günler geçtikçe Android N'de Google'ın bahsetmediği değişiklikler de ortaya çıkıyor. Bunlardan bir tanesi, ART runtime'da yapılan değişiklik ve bu sayede "Uygulamalar optimize ediliyor" ekranından kurtulacak olmamız.

Uygulamalar dakikalarca optimize edilmeyecek

Android 4.4 KitKat ile birlikte hayatımıza giren ART runtime, çok basitçe anlatmak gerekirse, bir önceki Dalvik'in aksine kodları uygulama başlamadan önce derliyor. Bu ise APK dosyalarının büyümesi ve yükleme sürelerinin uzaması anlamına geliyor. Android N'de ART'de yapılan bir değişiklik ise uygulamaların "saniyeler içinde yüklenmesinin" önünü açıyor.

Bu değişiklik, Android sisteminde yapılan önemli güncellemelerin ardından karşımıza çıkan ve bu sırada telefonu kullanmamıza izin vermeyen "Uygulamalar optimize ediliyor" ekranını da tarihe karıştırıyor. Yani sistem güncellemelerinden sonra artık dakikalarca beklemek zorunda kalmayacağız.

ART'nin bu yeni sürümü, büyük oyunların daha hızlı yüklenmesini sağlayacağı gibi Android'in hızını da genel anlamda artırabilir.

Şu an "geliştirici önizleme" aşamasında olan Android N'nin bu yaz final sürüme ulaşması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları