Android N'deki uygulamalara pencere desteği!

Google, Samsung ve LG gibi devlerin zaten kullandığı bu özelliği, Android N'e de taşıyabilir!

Bir büyük yenilik daha!

Teknoloji devi Google, yeni işletim sistemi versiyonu Android N'in Geliştirici Ön izlemesi'ni, bu yılki geliştiriciler konferansı Google I/O 2016'dan birkaç ay önce kullanıma sunması bir sürpriz olmuştu. Söz konusu ön izlemeden anlaşıldığı kadarıyla Android N'de bölünmüş ekran çoklu görev desteği gibi birçok yenilik mevcut.

Diğer yandan Google tarafından sunulan bütün yenilikler aslında yalnızca I/O etkinliğinden önce firmanın bilmemizi istediği yeniliklerle sınırlı. Bunların yanında çok daha fazlasının söz konusu etkinlikte görücüye çıkacağına da şüphe yok. Bunlardan bazılarını, buradaki yazımızda zaten sizlerle paylaşmıştık.

Ama hepsi bu kadar da olmayabilir. Zira şimdiden, eldeki belgelerden anlaşılabileceği üzere Android N'deki tek büyük yenilik bölünmüş ekran çoklu pencere değil. Bir tür pencereli uygulama formatını içeren serbest biçimli moda da sahip olabileceği görülen Android N'deki bu yeniliğin sadece tabletlere mi geleceği yoksa telefonları da mı içereceği ise henüz net değil. Aslında "floating apps" sistemi, büyük üreticilerin kendi ROM'larında zaten vardı. Ama Google sistemi Android'e taşırsa, saf Android de bu özelliğe kavuşmuş olacak.

Diğer yandan Google'ın ayrıca Microsoft'un Continuum özelliğine de bir rakip oluşturması söz konusu. Bu doğrultuda bir tür masaüstü gibi kullanılabilen telefon konsepti açısından bu serbest biçimli ("freeform") uygulama özelliği ve bölünmüş ekran desteğinin telefonlar için son derece doğru bir hamle olacağını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları