Android N'nin çoklu-pencere işlevi göründü!

Android N'nin en önemli yeniliği, yeni yayınlanan Geliştirici Önizleme içerisinde keşfedildi!

Android N'de yeni keşif!

Android N'nin bize sunacağı en önemli yeniliklerden bir tanesinin çoklu-pencere işlevi olacağı bir süredir konuşuluyor; hatta bu işlevin varlığı birkaç hafta önce Google tarafından doğrulanmıştı. Şimdiyse yeni bir keşif sayesinde bu işlevin Android N'nin Geliştirici Önizleme sürümünde bulunduğu anlaşıldı.

Android N'nin çoklu-pencere işlevi göründü!

"Freeform" adlı çoklu-görev işlevi varsayılan olarak kapalı olduğundan, onu etkin hale getirmek için birkaç adımı takip etmek gerekiyor. İşlevi etkinleştirdikten sonra birden çok pencereyi giriş ekranında görebiliyor ve kullanabiliyorsunuz. Bu pencereleri kenarlara yaslamanıza, taşımanıza, yeniden boyutlandırmanıza, "X" düğmesine basarak kapatmanıza izin veriliyor.

Android N'nin çoklu-pencere işlevi göründü!

Ars Technica'ya göre Android N'de fare işaretçisi desteği de geliştiriliyor. Rapora göre yeni çoklu pencere işlevi, hem telefonlarda hem de tabletlerde etkin hale getirilebiliyor. Elbette işlevin büyük ekranda kullanılması daha faydalı olacaktır.

Android N'nin yeni çoklu-pencere işlevinin ve genel olarak daha fazla detayın Google'ın 18-20 Mayıs tarihlerindeki I/O geliştirici konferansında ortaya çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları