Android N'nin sürüm numarası "sızdı"!

Samsung, Android'in şimdilik "N" olarak bilinen yeni sürümü hakkında önemli bir detayı sızdırdı!

Android N, Samsung'dan sızdı!

Google, Android 6.0 Marshmallow'u dağıtmaya başlamasının sadece 5 ay ardından Android'in bir sonraki büyük güncellemesi olan Android N'yi göstererek bizleri şaşırtmıştı. Şimdiye kadar sürüm numarası bilinmeyen Android N'nin Android 7.0 olduğu, Samsung sayesinde ortaya çıktı.

Samsung'un geliştiriciler için yayınladığı MultiWindows SDK 1.3.1'de geçen "bu sürüm Android N(7.0) uyumluluğu ile yayınlanmıştır" sözcükleri, Android N'nin gelecekte Android 7.0'a dönüşeceğinin ipucunu veriyor. Bununla birlikte N'nin hangi tatlı adının baş harfi olacağı halen bilinmiyor. Google Android N için şirket içinde "New York Cheescake" adını kullanıyor olsa da, firmanın çıkış ismini her defasında değiştirdiğini biliyoruz.

Android N'nin Android 7.0'a dönüşecek olması sürpriz değil, ancak geçmişe baktığımızda Google'ın sürüm numaralarında pek tutarlı olmayabildiğini görüyoruz. Örneğin Android 4.1 ile 4.3 arasında Jelly Bean adı kullanılırken çok büyük bir güncelleme olmayan Android 4.4, KitKat ile yeni bir ad almıştı.

Google, Android N / 7.0'ın ne zaman resmi olarak kullanıma sunulacağını henüz duyurmamış olsa da, önümüzdeki ay düzenlenecek olan I/O geliştirici konferansında detayları öğrenme olasılığımız yüksek.

Okuyucu Yorumları