Android N'nin uyarı çubuğuna ilk bakış!

Android'in bir sonraki sürümü Android N'deki yeniliklerden birini ilk kez görme şansı bulduk!

Android N'den ilk "kare"

Android N muhtemelen Mayıs ayındaki Google I/O etkinliğinde tanıtılacak. Yeni sürümün en önemli özelliklerinden birinin ekranı ikiye bölebilme olacağını biliyorduk. Şimdi ise yeni işletim sisteminin nasıl görüneceğini ilk kez görme şansı bulduk.

Android Police'in gördüğü, ancak ekran görüntüsü yerine kendi çizimlerini paylaştığı Android 7, artık uyarıları sayfayı tamamen kaplayacak biçimde göstermiyor. Bunun yanında uyarılardaki uygulama simgeleri biraz daha küçük ve sol üstte yer alıyor. Son olarak uyarıların yanında renkli simgeler yer alıyor. Bu simgeler, uyarının önemini belirtmekte kullanılıyor olabilir.

Android N'nin uyarı çubuğuna ilk bakış!
Android Police'in çizimi

Hızlı Ayarlar'da da bazı küçük değişiklikler var. Uyarı bölmesinin üst tarafında düğmelerden oluşan yeni bir çubuk göze çarpıyor. Tüm ayarları görmek için eskisi gibi çubuğu aşağı çekmeniz mümkün, ancak bu yeni çubuk sayesinde bazı ayarları daha hızlı değiştirebiliyorsunuz.

Bu yeniliklerin Android 7'nin ilk yapılarından birine ait olduğunu unutmamakta yarar var. Bu sene yayınlanacağı iddia edilen son sürüme kadar gördüklerimiz değişebilir.

Okuyucu Yorumları