Android One, üç ülkeye daha sunuldu!

Stok Android'i çok uygun fiyatlı telefonlara getiren Android One'ın genişlemesi tam gaz devam ediyor

Daha fazla Android One!

Google, gelişmekte olan ülkelere özel Android One platformunu Bangladeş, Nepal ve Siri Lanka'ya genişletiyor. İlk olarak Eylül ayında Hindistan'da kullanıma sunulan platform, böylece 200 milyon potansiyel müşteriye daha ulaşacak.

Android One, ucuz telefonlara tutarlı bir Android deneyimi getirmenin yanında, bu telefonların Android güncellemelerini düzenli biçimde almalarını amaçlıyor. Android One'dan önce uygun fiyatlı telefonlar, çıktıkları Android sürümünde tıkanıp kalmaktaydı. Android One'lı telefonlar, aynı zamanda Çin'de Google Play mağazası olmadan satılan telefonlara bir cevap niteliği taşıyor.

Google, Android'in stok sürümünü çalıştıran Android One'lı telefonlar için Hindistan'daki Karbonn, Spice ve Micromax gibi firmalarla beraber çalışıyor. Bu üç firmanın telefonlarının Android One'ın genişlediği Bangladeş, Nepal ve Siri Lanka'da da satılacağı bilgisi veriliyor.

Google, işletim sistemini daha da genişletmeyi düşündüğünü söylüyor, ancak programın gelecekte hangi ülkelere açılacağı konusunda ipucu vermiyor.

Okuyucu Yorumları