Android Oreo, Bu İşlevi Daha Güvenli Hale Getirdi!

Android Oreo, Play Store dışından uygulama yüklemenizi sağlayan "Bilinmeyen Kaynaklar" işlevinde önemli bir değişiklik yaptı!

Android Oreo, bu işlevi yeniledi

Android'deki "Bilinmeyen Kaynaklar" güvenlik işlevi sayesinde Play Store dışından uygulama yüklemek mümkün hale geliyor. Bu sayede henüz piyasaya sürülmemiş bir uygulamayı veya konumunuz için sunulmayan bir uygulamayı farklı bir web sayfası üzerinden indirip kurabiliyorsunuz.

Android Oreo, Bu İşlevi Daha Güvenli Hale Getirdi!

Android Oreo, Android'i daha güvenli hale getirmek üzere bu işlevin işleyişinde bazı değişiklikler yapıyor. Yeni sürüm tek bir ayarla yetinmek yerine, Google Play dışından uygulama yüklerken her defasında sizden onay istiyor. Böylece Android Oreo kullanırken masum gibi görünen kötü niyetli bir uygulama, sizi tuzağa düşüremiyor. Diğer izinlerde olduğu gibi kullanıcı, "Bilinmeyen Uygulamaları Yükle" iznini dilediği zaman geri çekebiliyor.

2 milyardan fazla cihazda kullanılan Android için güvenlik önemli bir konu ve bu değişiklik, bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükleme konusunda atılmış kayda değer bir adım.

Okuyucu Yorumları