Android "Popsicle" mi Geliyor?

Android P'nin adı "Popsicle" olabilir, yani buz parmak... Peki ama bu tahmin ne kadar mantıklı?

Android "Popsicle"?

Google, bir seri bahar masaüstü resmi yayınladı ve bir tanesi buz parmaklarla (popsicle) dolu. Tabii ki bu, yakında gelecek olan ve şimidilik Android P diye anılan Android 9.0'ın adının Android Popsicle olacağı söylentilerini doğurdu. Ama yine de, bize sorarsanız muhtemelen adı bu olmayacak.

Doğruyu söylemek gerekirse Google, bu tür konularda kullanıcıları trollemeyi seviyor. Android O için de, isminin Android Octopus (ahtapot) olacağını ima eden bir easter egg vardı. Bazen de firma içindeki kod isimler sızıveriyor, örneğin Android N'in New York Cheesecake'i gibi.

Yani uzun lafın kısası, geliştirmesinin bu kadar erken bir aşamasında duyduğumuz bir isim büyük ihtimalle gerçek olmuyor, özellikle de bu ismi ortaya çıkaran Google'ın kendisi ise.

Google'ın I/O 2018 konferansı önümüzdeki ay gerçekleşecek, bir ihtimalle firma burada gerçek ismi açıklayabilir. Ama daha gerçekçi bir ihtimal, bu yaz açıklanması olacaktır. Google'ın bugün gösterdiği ilkbahar masaüstü resimlerinin hepsine bakmak istiyorsanız, firmanın Instagram hikâyesine bakabilir veya buradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları