Android Q Beta 2 Yeni Özellikler İle Geliyor

Android Q'nun ikinci beta sürümünü yayınlandı ve işletim sisteminde yer alması muhtemel yeni özellikler test edilmek üzere geliştiricilere sunuldu!

Android Q Beta 2 yayınlandı!

Google Android Q için ilk beta sürümünü yayınladıktan yalnızca birkaç hafta sonra ilk güncellemesini sundu. Android Q beta 2 bugün geliştiriciler için güncellenmiş bir SDK ile birlikte geliyor. Yaklaşan işletim sisteminin önizlemesi, Google'ın yeni ve geliştirilmiş hareket kontrollerini, çok görevli sohbet balonlarını ve Android Q'nun katlanabilir cihazlarda nasıl çalışacağını gösteren bir tabloyu sunuyor.

Android Q Beta 2 Yeni Özellikler İle Geliyor
Android Q'nun yeni baloncuk özelliği iş başında

Kullanıcıların ikinci Android Q beta sürümünde fark etmesi muhtemel ilk şey, yeniden tasarlanan jest bazlı kullanıcı arayüzü. İlk olarak Android Pie ile tanıtılan navigasyon hareketleri hantal olduğu gerekçesiyle yaygın olarak kullanıcıların eleştirilerine maruz kalmıştı. Eleştirileri dikkate alan Google'ın yaptığı düzenlemeler ile sistemin iPhone X ile birlikte sunulan ve oldukça sevilen iOS navigasyon kontrollerine daha çok benzediği göze çarpıyor. 9to5Google'a göre Android Q'daki alt gezinme çubuğu Android Pie'da olduğu gibi kaydırılarak kronolojik sırada görüntülenen son uygulamalar arasında atlamanızı sağlıyor. Google'ın jest bazlı kontrollerindeki bazı sorunları düzeltmesi, Android'in geri düğmesinden tamamen kurtulmasını sağlayabilir.

Güncellenen beta ayrıca konuşmaların işletim sistemi genelinde erişilebilir olmasını sağlayan çok görevli bir sistem olan baloncuklar için destek sunuyor. Facebook Messenger'ın "sohbet başlığı" özelliğini veya üçüncü taraf hizmetleri tarafından kullanılan herhangi bir benzer uygulamayı kullanan herkese tanıdık gelecek olan bu özellik ilk olarak geçtiğimiz yıl tespit edilmişti. Özellik sayesinde kullanıcılar diğer uygulamaları kapatmadan sohbet uygulamalarını aktif olarak kullanabilecek.

Android Q'nun katlanabilir ekranlara sahip cihazlarda nasıl çalışacağını görmenize izin veren bir emülatör de dahil olmak üzere beta sürümü bir çok özelliği daha kullanıcılara sunuyor. Google ayrıca ilk Android Q beta sürümünde sunulan özelliklerle ilgili olarak bir dizi hata düzeltmesi, optimizasyon ve güncellemeye de bu sürümde yer veriyor. Android'in bir sonraki sürümünün yaklaşması ile Google'ın daha fazla özelliği sonraki Beta sürümlerinde sunmasını bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları