Android Q Beta Hata Ayıklama Programı Duyuruldu

Google, Android Q için geliştirici önizlemesini sunmaya çok yakın!

Android Q Beta ortaya çıkıyor!

2018 yılının ilk aylarında Google, Android 9.0 Pie sürümünün ilk geliştirici ön izleme sürümünü sunarak sanal çentik gibi değişik özellikleri geliştiricilerin kullanımına sunmuştu. Android'in geliştirme sürecinde tekrar geldiğimiz bu aşamada teknoloji devinin Android'in bir sonraki sürümü için ön izleme sürümünü ortaya sürmesini beklemek mantıklı bir düşünceydi.

Google ise bu tahminleri boşa çıkarmayarak Android Q sürümü için yazılım hatası takip programını resmi olarak kullanıma açtı. XDA Developers platformundan Mishaal Rahman, Google'ın sessiz sedasız açtığı hata takip sayfasını ilk keşfeden kişiler arasındaydı.

Google'ın hata takip programı, şu an için kullanıcılara yayınlanmamış yeni Android işletim sistemi sürümünün bulundurduğu hataları geliştiricilerin raporlamasına dayanan bir sayfa niteliğinde.

Eğer hata takipçisine ulaşmak isterseniz "Android Public Tracker > Android Beta (Developer Preview) > OEM" yolunu takip ederek hata takipçisine ulaşabilirsiniz.

Bu gelişme, Ilıyan Malchev'in Google'ın Project Treble takımı tarafından daha fazla firmanın Android geliştirme sürecine katıldığını duyurmasının ardından gerçekleşti. Google, I/O 2018 konferansında Android Beta sürümünün Google Pixel modellerinin yanı sıra Nokia, OPPO, Xiaomi, OnePlus, Sony ve Essential markalarının seçilmiş modellerinde de olacağını duyurmuştu. Android Q Beta sürümü için hangi markaların ilk beta sürümünü destekleyeceğini ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları