Android tabletler neden bu işi beceremiyor?

Android cepler yok satarken Android tabletler neden iPad'e rakip olamıyor? İşte ilginç tahminler...

Olmayınca olmuyor!

Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlar özellikle bu aralar iPhone'un karşısında ciddi bir rakip. Büyük firmalar ve analistler, Birleşik Devletler'de Android akıllı telefonların bu yıl sonunda kullanım oranının yüzde 50'ye çıkmasını ve liderliği elinde tutmasını bekliyor. Bu sırada iPhone'un ise yüzde 25 ya da 30'larda olacağı tahmin ediliyor.

Peki ama Android akıllı telefonlar bu denli iyi giderken, Android tabletlerin satışları neden dipte? Sony bu hafta Android 3.0 işletim sistemi kullanacak yeni tabletini duyurdu. Ancak merakla beklenen ve 250 bin adet üretilip gönderildiği söylenen Motorola Mobility Xoom tabletin 25 bin adet satması Android'in tabletlerdeki durumu hakkında soru işaretleri oluşturdu, özellikle de iPad 2'nin kısa zaman içinde 2.5 milyon sattığını düşünürsek.

İşte muhtemel nedenler...

İşte muhtemel nedenler...
Android tabletler sonradan mı açılacak?

InfoWorld'e göre, Android tabletlerin tutmaması hakkında ortalıkta dolaşan birkaç teori bulunuyor. Bunlardan birincisi iPad 2'nin çok üst düzey bir cihaz olduğu. Bu teori tabii ki bazı Android fanatikleri ve Apple'ı sevmeyenler tarafından kabul görmüyor. İkinci teori ise Android kullanıcılarının paralarını vermeleri için asıl Android tablet yağmurunu beklemeleri. Ancak tabi bazı kullanıcılar yaza kadar ya da sonbahara kadar beklemektense Xoom satın almayı tercih edebilirlerdi.

Üçüncü teori biraz daha Apple'a yönelik. Apple'ın piyasadaki bütün ana parçaları satın aldığını düşünen bir kesim, rakiplerin pahalı parçalarla daha ucuza tablet üretemediklerini düşünüyor. Son teori ise Android kullanıcılarının iPad kullanıcılarına göre biraz daha yavaş karar vermeleri. Aslında Google da bu teoriyi destekler nitelikte adımlar atıyordu. iPad çıktığında arama devi tabletlere yönelik mobil işletim sistemini piyasaya sürmek için bir yıl bekledi.

En ilgi çekici düşünce ise InfoWorld'den Doug Dineley tarafından ortaya atılıyor. Dineley'e göre, Android aslında iPad'le değil dizüstü bilgisayarlar ve netbook'larla yarışıyor. iPad kullanıcılarının cihazlarını yanında iletişim, internet, eğlence ve biraz da iş için taşıdıklarını düşünürsek ve bu işlevlerin hepsini bir netbook'un yapabildiğini düşünürsek, Android tabletlerin de böyle bir karşılaştırmada netbook'lardan üstün olmasını beklemek gerekiyor.

Okuyucu Yorumları