Android'de tüm uygulamalara Immersive Mode!

KitKat'ın sevilen işlevlerinden biri olan Immersive Mode'u tüm uygulamalarda nasıl kullanabirsiniz?

"Çubuksuz Android" zamanı!

Android KitKat'ın dikkat çeken özelliklerinden biri olan Immersive Mode, belirli uygulamalarda gezinti çubuğu, durum çubuğu ve diğer panelleri ortadan kaldırarak metinleri okumanızı kolaylaştırıyor. Android KitKat veya üzerini kullanıyorsanız, artık bu modu tüm uygulamalarda kullanabilirsiniz. Üstelik root'a ihtiyacınız yok.

Bu işi yapabilmek için GMD Full Screen Immersive Mode adındaki uygulamaya ihtiyacınız var. Google Play'den ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulamayı yükledikten sonra, klavyenin çalışmayabileceğiniz söyleyelim. Bazı durumlarda klavyeyi çalıştırabilmek için gezinti çubuğunu açmanız gerekiyor. Bunun ardından karşınıza dört seçenek çıkıyor: General, Trigger, Applications, ve Upgrade. General bölümünü kullanarak kalıcı bir uyarı isteyip istemediğinizi, uygulamanın cihazınızla birlikte başlatılmasını ve Immersive modun kilit ekranında devreye girmesini ayarlayabiliyorsunuz.

Tüm ekranlarda üstte yer alan üç düğme, Immersive Mode'unun seviyesini ayarlamanıza olanak tanıyor. Sol taraftaki düğme, ekranda herhangi bir değişiklik yapmıyor. İkinci düğme, durum çubuğunu korurken gezinti çubuğunu otomatik olarak gizliyor. Üçüncü seçenek ise hem durum, hem de gezinti çubuğunu gizlemenize izin veriyor. Böylece tüm ekranınızı kullandığınız uygulamaya adayabiliyorsunuz.

Uygulamanın en önemli dezavantajı, bu ayarların tüm sistemi ve tüm uygulamaları etkilemesi. Ayarları uygulamalara göre yapmak isterseniz, 2.70 dolara satılan Pro sürümüne ihtiyacınız var.

Google Play bağlantısı: GMD Full Screen Immersive Mode

Okuyucu Yorumları