Android uygulamaları, BlackBerry'ye gelebilir

Android uygulamaları, çok yakında, Android'le hiç ilgisi olmayan bir yerde karşımıza çıkabilir!

Cep devi, Android'e sarıldı!

BlackBerry, iddialara göre durgun uygulama mağazasını Android uygulamalarıyla canlandırmak için yeni bir hamle yapmak üzere. Görünen o ki firma, Android uygulama ve oyun geliştiricilerinden doğal Android uygulamalarını BlackBerry World uygulama mağazasına getirmelerini istiyorlar.

Good e-Reader web sitesine göre bir sonraki BlackBerry firmware güncellemesiyle beraber BlackBerry, doğal Android APK dosyalarını destekleyecek ve uygulamaları port etmek, geliştiricileri zorlayacak bir iş olmayacak. CES 2014'te en az dört Android uygulama geliştiricisiyle konuşan dijital haber yayın sitesi, BlackBerry'nin kendilerine BlackBerry 10 için direkt olarak uygulama sunmaları için geldiğini doğruluyor.

Geliştiricilerin tüm yapması gereken, bir BlackBerry World profili oluşturmak, simgeleri ve ekran görüntülerini gönderip uygulama açıklamasını güncellemek.

Dahası BlackBerry 10 kullanıcılarının bu uygulamaları normal BB10 uygulamaları gibi cihazlarına indirebileceklerin söyleniyor. Sözkonusu cihazlar arasında BlackBerry Q5, Q10, Z10 ve Z30 var.

Good e-Reader'a göre bu işlev, BlackBerry 10.3 güncellemesiyle sunulmaya başlanacak. CrackBerry forumundaki bir iddiaya göre ise bu sürüm, 10.2.1 de olabilir.

Okuyucu Yorumları