Android uygulamaları Chrome'da çalışabilecek.

Google, 1.3 milyon Android uygulamasının Chrome altında çalışmasını sağlayacak adımı attı!

Chrome'a Android dopingi!

Google, Chrome kullanıcılarının Android uygulamalarını çalıştırabilmesi için önemi bir hazırlık içinde. Bu hamle gerçekleşirse, Android uygulamaları Chrome taraycısı üzerinden neredeyse her platformda, her cihazda çalışabilecek.

Google'ın geliştiriciler için hazırladığı App Runtime for Chrome (ARC)'nin bir parçası olan yeni özellik sayesinde, geliştiriciler artık hangi cihaz üzerinde çalışıyor olursa olsun, Android uygulamalarını ARC üzerinden çalıştırabilecekler.

ARC tüm masa üstü işletim sistemlerinde çalışabilen bir yazılım. Yazılımın tek ihtiyaç duyduğu şey bir Chrome tarayıcısı. Bu sayede, Windows, Linux, Mac OS X ve ChromeOS işletim sistemleri üzerinde Android uygulamalarını çalıştırmak mümkün oluyor.

ARC aslında Android uygulamalarının ChromeOS üzerinde çalışabilmesi için hazırlanmıştı. Ancak yazılımda yapılan küçük bir değişiklikle onu tüm işletim sistemlerinde çalıştırmak mümkün oldu. Böylece geliştiriciler artık hangi bilgisayara sahip olursa olsunlar, üzerinde çalıştıkları Android uygulamaları, doğal hızına yakın şekilde test etme şansına sahip oluyorlar.

Google, bu girişimle Android ekosisteminin daha da genişlemesini, geliştiricilerin daha rahat ve hızlı şekilde uygulama geliştirebilmesini ve 1.3 milyon Android uygulamasının Chrome tarayıcıya sahip her bilgisayarda çalışabilmesini amaçlıyor.

Android uygulamalarını Chrome altında çalıştırmanızı sağlayan ARC ve ARC Welder uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın...

Okuyucu Yorumları