Android ve Chrome kurtarıcı olacak mı?

Dev şirket, Android'li ve Chrome'lu yeni cihazların içine girmeye iyice kafayı yaktı!

Son umut Android!

Yakın zamanda Xbox One ve PlayStation 4 konsollarının geliştirilmesi sürecine katılmış olan AMD, Android ve Chrome OS cihazlar için de işlemciler tasarlayacağını açıkladı.

Computex 2013 fuarında yapılan açıklamaya göre bir süredir geleneksel PC piyasasının ötesine geçemediği için bir anda çip üreticiler arasında dördüncü sıraya düşen firma, Microsoft Windows 8 dışındaki mobil platformlarla da ilgileniyor. Firmanın ilk işi Android ve Chrome OS cihazlar için tasarımlar yapmak olacak. Firma yetkililerinden Lisa Su bu konuda şunları söyledi: "Windows 8 ile ilgilenmeye kararlıyız. Harika bir işletim sistemi olduğunu düşünüyoruz. Ancak Android ve Chrome OS pazarındaki gelişme potansiyelini de görüyoruz." AMD çipli Android ve Chrome OS cihazların ne zaman karşımıza çıkacaklarına ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

Geçen yıl Windows 8 için piyasaya sürülmüş olan Z-01 ve Z-60 tablet işlemcileri ne yazık ki Intel'in Clover Tail temelli Atom işlemcilerinin gölgesinde kalmıştı. Firma Windows 8 cephesinde A4 ve A6 çipleriyle tekrar saldırıya geçmeye hazırlanıyor. Gelen ilk bilgiler, bu işlemcileri kullanan tabletlerin sekiz saate kadar pil ömrü sunacağını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları