Android ve iOS'ta Microsoft rüzgarı!

Microsoft'un Android ve iOS'un içine sızma planının en önemli parçası, fırtına gibi esiyor!

100 milyondan fazla download!

Microsoft'un mobil ve bulut tabanlı hizmetlere verdiği önem her geçen gün artıyor. Eskiden sadece Windows için yazılımlar sunan firma, artık platformlar arası bir geleceği benimsemiş durumda ve ürünlerini mümkün olduğunca herkes tarafından ulaşılabilir kılmaya çalışıyor.

Office de Microsoft'un rakip platformlara sunmaya başladığı ürünlerden biri. Geçtiğimiz gün firmanın yayınladığı çeyreklik finansal raporda CEO Satya Nadella'nın gösterdiği üzere Office, iOS ve Android üzerinde oldukça başarılı gözüküyor.

Nadella "Açık bir şekilde Office'i her yere taşıyoruz" diyor ve ekliyor: "Önceliklerimizden biri, önemli yazlımlarımızın tüm mobil ürünlerde bulunduğundan emin olmak. Şu anda, iPhone'lar, iPad'ler ve Android cihazlarda 100 milyonun üzerinde Office indirmesine imza atmayı başardık."

Microsoft, iOS ve Android'e iyiden iyiye "işlemişken" kendi platform ve cihazlarından da ümidi kesmiş değil. Nadella, bu yaz Windows 10'un yayımlanması ile beraber "yeni bir kişisel bilgisayar çağının başlayacağını" söylemekte. Ancak Nadella, bu çağın içerisinde "cihazın değil deneyimin hareketliliğinin öncelikli olacağını" söylemekte.

Microsoft'un Windows 10'a büyük umut bağladığı gözüküyor ve yeni nesil Lumia telefonlar ve yakın zamanda açıklanan Surface 3 tabletlerle de beraber kendi cihazlarına yatırım yapmayı sürdürüyor. Ancak firmanın platformlar arası stratejisinin, uzun zamanlı başarı için en kesin yol olduğu kesin...

Okuyucu Yorumları