Android, Windows 10'u çok zorlayacak!

Android ve iOS uygulamaları Windows 10'a taşınıyor. Ama Android, Windows 10'u biraz zorlayacak!

iOS tamam; ama Android...

Microsoft, Android ve iOS kodlarını Windows 10'a taşımaya yönelik iki yeni SDK'yı BUILD etkinliğinde duyurmuştu. Microsoft'un bu hamlesi, Windows ile rakip platformların uygulama sayısı arasındaki farkı kapatmasına yardımcı olacak gibi görünüyor. Ancak firmadan Kevin Gallo'nun yaptığı açıklamalar, bu stratejinin sadece bir başlangıç noktası olduğunu, uzun vadeli bir çözüm olmadığını söyledi.

Gallo'ya göre arka plan görevleriyle derin entegrasyona sahip mesajlaşma uygulamaları, Windows 10'da sorun yaşayabilir. Bunun yanında Android'in kök hizmetlerine veya işlevlerine ulaşan uygulamalar da Windows 10'da zorluklarla karşılaşabilecekler. Bu sorunlar, Microsoft'un bilerek koyduğu engellerden değil, Windows ile Android platformlarının arasındaki farklardan kaynaklanıyor.

iOS uygulamalarının Windows 10'a dönüştürülmesi konusu ise daha sorunsuz olacak. Apple'ın platformu için geliştirilen uygulamalardaki derin entegrasyonun, Windows 10'da sorun çıkarmayacağı düşünülüyor.

Kevin Gallo, uygulamaları port etme olanağı sunarak, geliştiricilerin dikkatini Windows 10'a çekmeyi amaçladıklarını, bunun uzun vadede "etkili bir deneyim" olmayabileceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları