Android zengini Microsoft!

Microsoft'un, en büyük rakibi Android'den küçük bir servet kazandığını tahmin eder miydiniz?

Android zengini Microsoft!

Eğer Microsoft'un mobil gelirini nereden kazandığını merak ediyorsanız, Windows Phone'a bakmaktan ziyade ona ayda 792 milyon dolar kazandıran Android'e bakmanız gerekiyor.

Evet, Microsoft, Samsung ve HTC gibi iki dev firmadan aldığı teliflerle mobil pazar payında büyük bir gelir sağlıyor. Bir internet sitesinin yayınladığı rapora göre "Trefis" adında bir analiz firması, tüm rakamların doğru olduğu iddia ediyor. İddianın kaynağıysa HTC'nin her Android cihaz patent telifi için Microsoft'a on dolar, Samsung'un ise aynı sebepten ötürü on ile 12 dolara arasında para ödemesini temel alıyor.

Bu rakamlar ne kadar doğru bilinmiyor zira Ekim 2011 yılında Goldman Sachs isimli bir firma Microsoft'un 2012'deki telif hakkı gelirlerinden 444 milyon dolar kazanacağını iddia etmişti. Fakat Ekim ayından bugüne kadar geçen sürede artan Android satışları hesabı çok daha zor bir hale getirmiş durumda.

Pek tabii 792 milyon dolarlık kar sadece HTC ve Samsung tarafından ödenen miktar. Bu iki firma haricinde Microsoft'a birçok farklı firma, birçok farklı sebepten dolayı patent telifi ödüyor.

Okuyucu Yorumları