Android'de "3D Touch" ertelemesi!

Herkesin beklediği bu özellik, görünüşe göre Android N'de olmayacak!

Android N'de olmayacak!

Android telefonlarının sahip olduğu birçok beceriye iPhone'da rastlamak mümkün değil, fakat Apple'ın yine de farkını ortaya koyduğu bazı özellikler mevcut. 3D Touch teknolojisi bunlardan en çok dikkat çekeni ve öyle görünüyor ki söz konusu özelliği daha uzun bir süre yalnızca iPhone'larda görebileceğiz.

Recode'da yer alan habere göre, Google tarafından geliştirilen baskıya duyarlı dokunmatik ekran teknolojisi Android N güncellemesinde yer almayacak, fakat işletim sisteminin daha sonraki güncellemelerinde platforma dahil edilebilecek.

Söz konusu gelişme Android kullanıcıları için bir hayal kırıklığı olarak da düşünülebilir, zira daha önceki bütün beklentiler Android N güncellemesinin 3D Touch teknolojisini destekleyeceği yönündeydi.

Diğer yandan, Android platformundaki 3D Touch özelliğinin ertelenmesi, telefon üreticilerinin yazılımları ve donanımlarını şimdiden bu özelliğe göre düzenlemeye başlamasına engel değil. Zira aralarında Huawei Mate S ve ZTE Axon Mini'nin de yer aldığı birkaç Android telefon bunu çoktan yaptı bile.

Okuyucu Yorumları