Android'de dosyalarınızı çabucak gizleyin!

Android'de hassas dosyalarınızı gizlemenin kolay ve hızlı yolunu açıklıyoruz...

Dosya gizlemenin kolay yolu!

Android'de hassas dosyalarınızı meraklı gözlerden saklamak için aslında özel uygulamalara ihtiyacınız yok. Şimdi size bahsedeceğimiz yöntem, uzun süredir Android'in içerisinde yer alıyor.

Dosya yöneticisini açın ve yeni bir klasör oluşturun. Klasöre kolayca hatırlayacağınız bir isim verin ve saklamak istediğiniz dosyaları (hangi tür olduğunun önemi yok) bu klasöre yerleştirin. Şimdi bu klasörün adının başına bir nokta (.) koyun. Yani klasörünüzün adı Gizli ise .Gizli olsun.

Hepsi bu kadar, artık klasörünüz dosya yöneticisinde görünmeyecek. Gizli klasörleri görünür hale getirmek için dosya yöneticisinin ayarlarına gidip, gizli dosya ve klasörleri görüntüleme işlevini etkinleştirin. Bu klasöre yerleştirdiğiniz dosyalar, diğer uygulamalar tarafından dizine eklenmeyecek veya referans alınmayacak. Yani bu klasördeki fotoğraf ve videoları galeri uygulamasında görmeyeceksiniz (ancak bazı uygulamalarda istisnalar oluşabilir, bu yüzden önce işlevi test etmenizde fayda var). Gizli dosyalar, telefonunuzu bilgisayara bağladığınızda da görünmüyor.

Bu ipucunun etkisinin birkaç faktöre göre değişebildiğini vurgulamamız gerekiyor. Dosya yöneticisi olarak kullandığınız uygulama gizli dosyaları gösterme veya gizleme yeteneğine sahip değilse, üçüncü parti araçlara başvurmanız gerekebilir. Bunun yanında medya görüntüleyiciniz ve bazı uygulamalar, gizli dosyaları göstermekte ısrar edebilir. Bu yüzden ipucundan faydalanmaya başlamadan önce onu denemenizi öneriyoruz.

Okuyucu Yorumları