Android'de ekran görüntüsü nasıl alınır?

Android'li telefonunuzun veya tabletinizin ekranındaki görüntüleri nasıl kolayca yakalayabilirsiniz?

Android'de ekran görüntüsü!

Android'li telefonlarımız ve tabletlerimiz, tam olarak bilgisayarlarımızın yerini almasalar da, onları tamamlayan bir görev üstleniyorlar. Bu görevi yerine getirirlerken genellikle hak ettiği yere koyulmayan bir işlev de sunuyorlar: Ekrandan görüntü alabilmek. Amacınız ister Snapchat'ten ekran yakalamak olsun, ister yüksek skorunuzu arkadaşlarınızla paylaşmak, Android'li cihazınızın ekranını kaydetmenin kolay bir yolu var.

Ekran görüntüsünü nasıl alacağınız, telefondan telefona ve tabletten tablete değişebiliyor. Android'li telefon ve tabletlerde ekrandaki görüntüyü yakalamak için önce güç düğmesine, ardından ses kısma düğmesine basarak bir süre basılı tutmanız gerekiyor. Tuşlara doğru bastığınızda ekranınız yanıp sönerek, fotoğrafın galerinize kaydedildiği konusunda sizi uyarıyor. Ancak bu kısayol, her telefonda çalışacak diye bir kural bulunmuyor.

Bazı telefonlar, ekran görüntüsü yakalamak için farklı tuş birleşimlerinden faydalanıyorlar. Yukarıdaki adımlar işe yaramadığında önce güç düğmesine ve hemen sonra home düğmesine basıp, basılı tutmayı deneyebilirsiniz. Bu kısayol, güç + ses kısma kısayoluyla ekran görüntüsü yakalayan telefonlarda da çalışabiliyor.

Okuyucu Yorumları