Android'de "Nearby" dönemi başlıyor!

Google, "Nearby" adını verdiği özellik sayesinde Android'e yeni bir yetenek daha kazandırıyor!

Android'de "Nearby" dönemi!

Google uygulama pazarına hareket getirecek bir hamle daha yapıyor. Bulunduğunuz yere göre, konum bazlı bir servis olan Nearby'ı duyuran Google, bu servis ile çevrenizde kullanılan uygulamalardan anında haberinizin olmasını sağlayacak. Hayır, çevrenizde kullanılan derken diğer kullanıcıların kullandıkları uygulamaları kastetmiyoruz. Örneğin bir kahve dükkanının yanındaysanız ve o dükkanın kendi uygulaması mevcutsa, bu uygulamanın bildirimini size gönderen Nearby servisi, böylece çevrenizde kullanılan işiniz yarayacak uygulamaları anında cebinize getiriyor.

Google'ın resmi Android blogunda yayınlanan gönderide yer alan Nearby servisi, Bluetooth ve GPS üzerinden çalışıyor. O nedenle servisinin bu iki uygulamaya ihtiyacı var. Hemen ardından da arka planda konum tabanlı arama gerçekleştiren Nearby, bulduğu uygulamaları size bildirim olarak gönderiyor. Bu bildirime tıklarsanız, Google Play'de ilgili uygulamanın sayfasına yönleniyorsunuz.

Google, sayfasında Nearby'ın nasıl çalıştığını birkaç örnekle açıklamış. Buna göre bir eczanenin önünden geçerken onunla ilgili uygulamayı size ileten Nearby, ayrıca bir müzenin önünden geçerken de o müzeyle ilgili bilgi paylaşan bir uygulama varsa, cep telefonunuzun ekranına onu getirecek. Bu özellik işe yarayıcı pek çok uygulama kazanmamıza olanak tanıyacak gibi dursa da, bir diğer yandan sürekli bildirimlerle de kullanıcıları bezdirebilir.

Okuyucu Yorumları