Android'de Pili Çılgınca Tüketen Uygulamayı Bulun!

Android'in son sürümünün pili aşırı biçimde tüketen uygulamayı bulmanızı sağlayan bir işlevle geldiğini biliyor muydunuz?

Android cebinizin pilini tüketeni bulun!

Telefonunuzdan en iyi pil ömrünü almak için sürekli olarak mücadele vermeniz gerekiyor. Yeni yüklediğiniz uygulamalar ve sistem güncellemeleri pil ömrünü ne yazık ki olumsuz etkileyebiliyor.

Android'de Pili Çılgınca Tüketen Uygulamayı Bulun!

Android'in son sürümü Nougat'ın hangi uygulamaların ne kadar pil tükettiğini gösteren özel bir sayfası var. Bu sayfaya göz atarak hangi uygulamaların normalden fazla pil tükettiğini görebilirsiniz. Sorun tek bir uygulamadan kaynaklanıyorsa, bu uygulamayı kaldırarak sorunu çözmeniz mümkün olabilir.

Bahsettiğimiz menüye ulaşmak için Ayarlar menüsünü açın ve Pil girdisine dokunun. Burada pil tüketimini bir zaman grafiği üzerinde göreceksiniz. Sağ üstteki üç nokta simgeli menüye dokunun ve Kullanım uyarıları üzerine dokunun. Telefonunuz bekledikten sonra size aşırı pil tüketen bir uygulamanın olup olmadığını söyleyecek.

Bu işlev, doğal olarak pili "normal" olarak tüketen şeyleri (ekranı uzun süre açık bırakmak gibi) pili aşırı tüketen faktörlerden biri olarak görmüyor. Ancak uygulamalarınızdan biri çılgın biçimde pil tüketiyorsa, buradan keşfetmeniz mümkün.

Okuyucu Yorumları