Android'deki Office Uygulamaları Yenilendi!

Office uygulamaları, Android platformunda çok önemli yenilikler getiren bir güncelleme aldı!

Office'e Android güncellemesi!

Yazılım devi Microsoft, Android platformundaki Office uygulamalarını güncelledi. Aralarında Word, Excel ve PowerPoint gibi popüler uygulamaların da yer aldığı bu araçlar Android üzerinde 16.0.7531.1011 numaralı versiyona güncellendi. Uygulamalara gelen yeni özellikler Insider'ların iki hafta önce 16.0.7531.1002 versiyonuyla aldıkları özelliklerle benzerlikler taşıyor.

Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarında bu yeni güncellemeyle birlikte TalkBack, klavye ve diğer yardımcı teknolojiler için gelişmiş bir destek almaya başlıyor. Kullanıcılar ayrıca Office dosyalarını depolamak ve onlara erişmek için Box, Egnyte gibi araçlardan yararlanabilecekler. Ayrıca paylaşılan belgede bir aktivite söz konusu olduğunda bildirim alınabilecek.

Excel açısından ayrıca yeni Maps tablo türü coğrafi veriyi profesyonel görünümlü haritalara dönüştürüyor. Excel'de ayrıca ActiveX kontrolleri ya da web ve metin sorgularını içeren dosyalar açmak da artık mümkün.

Excel'deki bu Maps yeniliği, Microsoft'un Inginte 2016 konferansında Office'e "zeka" katmak amacıyla sunmayı planladığını duyurduğu önemli özelliklerden biri. Zira artık coğrafi tabanlı bir veri setiyle bir grafik tablo yarattığınızda Excel bunun yerine sizin için iki boyutlu bir tablo yapacak.

Okuyucu Yorumları