Android'e ait en güncel veriler yayınlandı!

Google, mobil işletim sistemi Android'e dair en yeni kullanım verileri yayınladı! İşte yükselenler ve dibi görenler...

Android'den son durum raporu!

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in her bir sürümünün aktif kullanım oranlarına dair en güncel veriler yayınlandı. Söz konusu veriler 5 Eylül'de sona eren yedi günlük bir dönemli kapsıyor. Buna göre işletim sisteminin bütün sürümlerinde, en yeni iki sürüm dışında kullanım oranlarında bir düşüş söz konusu.

Android 6.0 Marshmallow'un kullanıma sunulmasından bu yana 11 ay geçmiş durumda ve bu sürümün kullanma oranının geçtiğimiz aya göre yüzde 3.5'luk bir artışla bütün Android cihazlarda yüzde 18.7'lik bir orana ulaştığı görülüyor.

Marhmallow'un böylece toplamda ilk defa, halihazırda yüzde 15.6'lık bir orana sahip Jelly Bean'in (4.1, 4.2 ve 4.3) önüne geçtiğini söyleyebiliriz.

Diğer yandan yüzde 29.2'den yüzde 27.7'ye düşmesine rağmen Android 4.4 KitKat bu ay da aktif Android cihazlar içinde en yaygın kullanılan sürüm olarak dikkat çekiyor.

5.1 Lollipop'un da yüzde 0.5'lik bir büyümeyle yüzde 21.9'a çıkarak KitKat'la arasındaki farkı biraz daha kapattığı anlaşılıyor. Sürüm 5.0 ise yüzde 1.0'lik bir düşüşle Marshmallow'un ardında dördüncü sıraya yerleşiyor.

Google'ın geçtiğimiz ay sunduğu Android 7.0 Nougat ise henüz istatistiksel anlamda kayda değer bir gelişme kaydetmiş değil.

Okuyucu Yorumları