Android'in Şimdi Doldurabileceğiniz 5 Eksiği

Android'de "bu işlev neden yok" dediğimizde üçüncü parti uygulamalar çoğu zaman bir çözüm sunuyor. İşte Android'in eksiklerini kapatan 5 uygulama.

Android'i tamamlayan 5 uygulama

Android'in açık yapısı, üçüncü parti geliştiricilerin platforma Google'ın aklından bile geçmeyen işlevleri eklemesine izin veriyor. Stok Android'in büyük bir hayranı olsanız bile, yapılacak birkaç geliştirme işinizi kolaylaştırabilir.

Aşağıda Google'ın Android'in stok sürümüne ekleyebileceği bazı işlevleri sıraladık. Neyse ki bu Android uygulamaları, sundukları pratik işlevlerle bu boşlukları dolduruyorlar.

1. Bouncer: Uygulamalara Geçici İzin Verme

Bouncer, uygulamaların istediği izni onlara geçici olarak vermenizi sağlıyor. Örneğin uygulama kapandığında izni geri çekebiliyorsunuz. Bouncer, mevcut tüm izinleri gözden geçirmenize de izin veriyor.

İndirin: Bouncer (6,79 TL)

2. Notif Log: Uyarı Geçmişi

Android'in geçmişteki tüm uyarıları gösteren bir işlevi var ancak bu işleve ulaşmak biraz zahmetli. Daha iyi ve etkileşimli bir uyarı geçmişi için Notif Log'u deneyebilirsiniz.

İndirin: Notif Log (Ücretsiz sürümü)

3. Sesame Shortcuts: Evrensel arama

Android, son derece garip olsa da, sistem çapında arama işlevine hala sahip değil. Seasame Shortcuts, telefonunuzda bu tür aramaları hızla gerçekleştirmenize izin veriyor. Yapmanız gereken üçüncü parti launcher'ı kurup, Sesame Shortcuts'u belirli bir parmak hareketiyle açılacak biçimde yapılandırmak.

İndirin: Sesame Shortcuts (ücretsiz, ücretli sürümü var)

İndirin: Smart Launcher (ücretsiz, ücretli sürümü var)

4. UnApp: Toplu Uygulama Kaldırma

Play Store'da milyonlarca uygulama bulunuyor ve böyle bir durumda onlarca uygulama yüklemiş olmanız gayet doğal. Doğal olmayan ise birden fazla uygulamayı aynı anda telefondan kaldıramamak.

UnApp, birden fazla uygulamayı seçip, tek bir dokunuşla silmenize izin veriyor. Onlarca uygulamayı bir defada kaldırmanız mümkün.

İndirin: UnApp (ücretsiz, ücretli sürümü var)

5. Unnotification: Uyarıları Geri Alma

5. Unnotification: Uyarıları Geri Alma

Uyarı bölümünü işgal eden çok sayıda uygulama var, bu yüzden uyarıları yanlışlıkla sürükleyip kaldırmanız mümkün. Unnotification, uyarıları her sürüklediğinizde, bu işlemi geri alabilmenizi sağlayan bir uyarı gösteriyor. Bunun sıkıcı olabileceğini düşünmüş olabilirsiniz. Unnotification, bu uyarıları belirli uygulamalar için kapatmaya da izin veriyor.

İndirin: Unnotification (Ücretsiz)

Okuyucu Yorumları